Povedali áno členstvu SR v EÚ i svojmu manželstvu

28.05.2003 Celý región

Mladomanželský pár Mária Lešková a Vladimír Jusko budú si 17. máj pripomínať ako svoj veľký deň dvojnásobne. V druhý deň referenda o vstupe SR do Európskej ú...
Mladomanželský pár Mária Lešková a Vladimír Jusko budú si 17. máj pripomínať ako svoj veľký deň dvojnásobne. V druhý deň referenda o vstupe SR do Európskej únie povedali dvakrát áno - pri hlasovacej urne a potom pred oltárom v obci Demjata pri Prešove. Medzi týmito dvoma aktmi sa boli vyfotiť na prešovskej pešej zóne.

Nevesta Mária žiarila šťastím. Jej rozhodovanie v oboch prípadoch bolo jednoduché. Ženích akurát predpokladal, že sa referenda zúčastní viac ľudí ako to uvádzali neoficiálne odhady.
V rímskokatolíckom Kostole sv. Mikuláša v Prešove od 15. hodiny postupne uzavrelo manželstvo päť párov, v evanjelickom a. v. chráme sv. Trojice bol od 16. hodiny jediný sobáš a obradná sieň prešovskej radnice 17. mája neprivítala ani jedných mladomanželov, ktorý by tu mali povedať svoje spoločné áno.

Podľa starodávnych povier máj je síce mesiacom lásky, ale nie je vraj vhodný na uzatváranie manželstiev. Anna Kyseľová z fotoateliéru, kde sa boli fotiť Juskovci, povedala, že to bola ich takáto jediná zákazka v ten deň, no napr. 26. apríla mali desať.
(jj)
 

Vyberte región